Nem kell félni a dízeltől: a BMW nyugalomra int és új garanciát vezet be

Míg egyes gyártók teljesen leszámolnak a gázolajos erőforrásokkal, a bajor márka továbbra is komoly fantáziát lát bennük.

A dízelbotrány igen rosszat tett az öngyulladós erőforrású autók renomájának, mely kocsik mostanság egyre nehezebben tudnak csak megfelelni a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normáknak. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a nemrégiben ráncfelvarrt új Skoda Fabia már nem is készül dízelmotorral, és hasonlóképp a vadonatúj Toyota Aurist sem lehet már ilyen erőforrással rendelni.

Ettől függetlenül a BMW továbbra is igen komoly fantáziát lát a dízelmotorokban, és olyan elképesztő modellekkel rukkol elő, mint például a közelmúltban általunk is letesztelt, négyturbós és 400 lóerős 750Ld. A vásárlók azonban egyre jobban félnek a dízelautóktól, főleg annak ismeretében, hogy a német városok mostanság egyre szigorúbb szabályozásokat vezetnek be a gázolajos autók kapcsán.

A BMW úgy döntött, hogy itt az ideje autósok megnyugtatásának. A világ harmadik legnagyobb értékű autómárkája Németországban egy újfajta garanciát vezet be: aki március 15-ét követően Németországban egy dízel BMW-t lízingel, az garanciát kap arra, hogy a közeljövőben semmiképp sem marad mobilitás nélkül. Az új akció kimondja, hogy amennyiben az autós lakóhelyének vagy munkahelyének 100 kilométeres körzetében egy városból kitiltják az érintett dízel járművet, akkor automatikusan új autót kaphat.

Aki most vásárol új dízel BMW-t, az nagy valószínűséggel Euro 6-os normának megfelelő modellt kap, de a legújabb modellek a még ennél is szigorúbb Euro 6d szabványnak is megfelelnek. Ezeket az autókat várhatóan még jó ideig nem tiltják ki a német városokból, Stuttgartban például az Euro 5-ös dízelek leghamarabb 2019 őszén kerülhetnek tiltólistára.

+36 1 814 4702 – info@autoflotta.com – www.autoflotta.com